CORONA VİRÜSÜNDE MUTASYON VE AŞI

Corona Virüsünün Nasıl Ortaya Çıktığına Dair Çarpıcı ve Bir O Kadar da Önemli Bir Yazı

Kızıl Çin’in Niçin Dünyanın Başına Bela Bir Yönetim Olduğunu Bu Yazıyı Okuyunca Daha İyi Anlayacaksınız. 

VİRÜSTE MUTASYON / AŞI

Şu mutasyon ve aşı mevzusunu çok kısaca bir yazayım. Çok soruluyor aşı gelişir mi ne zaman olur filan diye. 3 ila 5 yıl arası en hızlı çalışma ve denemeler sonrası belki yani o da belki aşı olur.

Bu aşı öyle 3 tane otu cezvede kaynat, sabah akşam 3 bardak aç karnına iç gibi olmuyor. Aşılar çok çeşitli metotlarla üretilir ve çok karışıktır anlatmak sayfalar alır, ama genel üretim modelleri üç şekilde olur.

1– Canlı ama zayıflatılmış (atenüe) virüs veya bakteri

2– İnaktif (ölü) virüs

3– Toksoit (ölü) bakteri şeklinde olur.

 

Atenüe aşıların içeriği atıyorum NCOV 2019 virüsü zayıflatılır ki öyle kolay değil, bu zayıf virüs verilir vücuda ve zayıflatılmış virüsü antikor yener ve tanır, hafızaya atar ve asla unutmaz. Sonra zayıf olmayan virüs dışardan girip enfekte etmeye çalıştığında zaten önceden tanıdığı virüsü öldürür.

Peki sıkıntı nerde? Bu zayıflatılmış virüsü bağışıklık sistemi zayıf, genetik sebeple bu virüse zayıfta olsa maruz kalınca enfekte olana, kanser, diyabet, böbrek, karaciğer hastası olana ve belirli bir yaş üzerine veremezsin.

Eğer verirsen şahıs enfekte olur. İşte aşıların genelinin bebeklikten 12 yaşa kadar yapılma sebebi hem bu hastalıklara yakalanmadan hem de bağışıklık sistemi güçlü iken virüsü/bakteriyi tanımasını sağlamak.

İkinci seçenek olan inaktif ya da toksoit olan ölü virüs/bakteri ile hazırlanan aşı ise zayıflatılmış aşı gibi iş yapmamakta genelde çok az enfekte hastalıkta kullanılmakta. Ha bunları da öyle vur kafasına öldür yapamıyorsun aşı hazırlarken radyasyonla RNA işlevsiz olacak ama antikorların tanıyacağı yerler kalacak gibi bir sürü konusu var.

O antikorların tanıyacağı yeri bile bulmak 2 yıl alır ki birde onu sağ bırakıp diğerlerini öldüreceksin radyasyon ya da ısı ile. Ha birde şöyle bir şey var. Virüsü yenip öldüren birinden antikor alalım diğer hastaya verelim onu da yensin o zaten mümkün değil her antikor kişiye özel. Antikordan aşı üretmekte ayni şekilde zor ve uzun süreç tabi aynı zamanda bunlar çok pahalı işlemler tek aşı araştırması 600 milyon dolar filan o da araştırma sonuç alınamayabilir. Vel hasılı aşı mevzusunu bulduk buluyoruz diyenler sadece gaz alanlar veya yalan söyleyenler. Daha 10 yıl oldu sars için de aşı yok.

Gelelim mutasyona. Şematik olarak yazayım.

A B C D E F G H   A B C D E F G H

1 2  3 4 5 6  7 8    8 1 2 3  4 5 6  7

Bu üstteki influenza (grip) virüsünün mutasyona uğramış hali. Solda her harfe bir rakam ama sağda sondaki rakam basa geldi. Hepsi bir kaydı. Al sana mutasyon ama bu tek sefer olmuyor. O sondaki 7 başa gelip hepsi bir daha kayıyor. Bu şekilde 4 bin çeşit hale girer bir grip.

Fakat nCoV2019 böyle değil.

A B C D E F G    A B C D E F G

2    4     6 7     1     3 4 5

İlki Corona ikincisi de. Ama bunların ikisi farklı mutasyona uğramış ve bu mutasyondan daha tehlikeli olanı ise altta kalan boşluklar. O boşluklarda HIV var 4 tanesinde ve girdiği bütün bakteri/hücrelerde o boşluklara o girdiği bakteri/hücrenin özelliğini koyuyor. Şimdi bunun hangi birine, hangi tür aşıyı kim nasıl bulacak ki böyle 3 ay sonra aşı hazır diye sallıyorlar. Bunun yolu hijyen + bağışıklık gücü şimdilik.

Sonrası için aşı bulunur ama şu anda sadece kamuoyunu yanıltmak olur aşı yalanları.

 

Yazan: AbdullahT. #coranavirüs @traderAT12 Twitter sayfasından alıntıdır.

Bir cevap yazın

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.