Akp’nin Yıkım Ekibi

AKP iktidarında devlet kurumlarında yaşanan israf çok büyük boyutlara ulaşırken özellikle şehirlere milyonlarca lira harcanarak yapılan yatırımların kısa süre süre sonra yıkılması ile oluşan zararı ise vatandaşlar ödüyor.

11 MİLYON TL’YE YAPILAN ÜST GEÇİDİN 2 SENE SONRA YIKIMINA KARAR VERİLDİ

Elazığ’da AKP’li eski belediye başkanı Mücahit Yılmaz zamanında “ihtiyaç” olarak belirlenerek yapımı gerçekleşen Rüstempaşa Mahallesinde yapılan Hamza Yanılmaz Köprülü Kavşağı tam 11 milyon 265 bin 704 liraya mal oldu.Köprülü kavşağın açılışı 2018 yılında yapıldı.

Köprülü kavşağın yapımının üzerinden henüz 2 sene geçmişken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapılan incelemeler sonucunda köprülü kavşağın artık ihtiyaç olmaktan çıktığını belirterek kentsel dönüşüm projesine dahil edilerek yıkılacağını açıkladı.

11 milyon liranın göz göre toprağa gömüldüğünü belirten Elazığ Belediyesi İYİ Parti meclis üyesi Gültekin Koç ise köprü yapılmadan önce böylesi bir yatırımın gereksiz olduğunu vurgulayarak defalarca karşı çıktıklarını ancak AKP’li belediyeni seçim yatırımı amacıyla bu köprüyü gerçekleştirdiğini belirterek “Bu köprünün maliyetinin eski başkan Mücahit Yılmaz’dan tazmini talep ediyoruz” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ DİYE YAPILDI UYUŞTURUCU MÜPTELALARININ MEKANI OLDU

Konya’nın AKP’li Meram ilçe belediyesi 5 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen 600 kişilik Konevi Kültür Merkezi’nin açılışını 2004 yılında yapmıştı.

2016 yılına kadar pek çok kültürel faaliyete de ev sahipliği yapan KONECİ KÜLTÜR MERKEZİ’nin çatısı 2016 yılında yoğun kar yağışı sonrasında çöktü.

Meram Belediyesi tadilat yapmak yerine değerli eşyalarını topladı ve kültür merkezini kendi kaderine terk etti.Boş kalan bina adeta talan edilirken metruk bir yapıya dönüştü

Bu tarihten sonra atıl halde bırakılan kültür merkezi alkol ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline geldi.

Yapımı 3 milyon TL’ye mal olan KONEVİ KÜLTÜR MERKEZİ’nin akıbeti merak edilirken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konevi Kültür Merkezi’ni yıkacaklarını ve yeni bir sosyal tesis yapacaklarını açıkladı.

İLLER BANKASI’NIN TARİHİ BİNASI YIKILDI,BAKANA ÖZEL KONUK EVİ YAPIMINA BAŞLANDI!

AKP döneminde rant amaçlı pek çok “Yıkım” kararı uygulamaya geçirilirken özellikle bazı tarihi yapıların da yıkımına şahit olundu.

Yıkılan tarihi binalardan bir tanesi de İller Bankası’nın Ankara’daki binası olmuştu.

İller Bankası’nın tarihi binasının yıkılmasının ardından bazı bölümleri İller Bankası’nın Macunköy Yerleşkesi’ne taşındı. Alanın diğer kısmı ise İller Bankası’nın sosyal tesisleri olarak kullanılıyordu.Kurum bir taraftan kamu hizmeti veriyor bir taraftan yerleşke içerisinde, lokal, yüzme havuzu, spor tesisler, kreş ve parkı ile birlikte çalışanlarına ve halka hizmet veriyor.

Yerleşkenin tamamı 96 bin 500 metrekare. Çevre Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olan ve tarihi binası yıkılan İller Bankası, yerleşkenin yarısını planladı ve bu alana “Macunköy Sosyal Tesislerine ek bina yapıyoruz” diyerek bakana konuk evi yapımına başladı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ise “Kabul salonu, özel çalışma odası, bahçe ve peyzaj düzenlemesi ile yerleşke duvarla ikiye ayrılarak bakana özel has bahçemi planlanıyor?” sorusunu sorarak konuyu hukuka taşıdı.

3 YIL ÖNCE 10 MİLYON TL’LİK TADİLAT YAPILAN VALİLİK BİNASI YIKILIYOR!

AKP’nin Millet Projeleri kapsamında Gaziantep’te yapımı gündeme gelen Millet Bahçesi projesi ise projenin hayata geçmesi için çeşitli binaların yıkımını öngörmekte.

Gaziantep’te yapılması planlanan Millet Bahçesi için yıkılması planlanan binalardan bir tanesi Gaziantep Valilik Binası…Ancak oldukça yeni bir bina olan ve daha 3 sene önce 10 milyon TL ödenerek tadilat gerçekleştirilen Gaziantep Valilik binasının Millet Bahçesi için yıkılmasına hem halktan hem Gaziantep Milletvekillerinden büyük tepki var.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya bir soru önergesi verdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, daha yeni sayılan Gaziantep Valilik binasını 3 yıl önce 10 milyon liraya harcayarak tadilat yapıldıktan sonra şimdi yıkmanın devlete ve millete ihanet olduğunu söyledi.

MİLYONLARCA LİRAYA YAPILAN SPOR KOMPLEKSİ 10 SENE SONRA YIKILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı olan KİPTAŞ tarafından yaptırılan İkitelli Olimpik Yüzme Havuzlu Spor Kompleksi, 2006 yılında hizmete girdi. Kapalı mekanda 920 seyirci oturma kapasiteli olimpik yüzme havuzu, 659 seyirci oturma kapasiteli basketbol-voleybol ve hentbol spor salonu, 2 adet çim futbol sahası ile 2 tenis kortu ve 2 basketbol sahasından oluşan dev spor kompleksi 10 yıl boyunca birçok sportif faaliyete ev sahipliği yaptı.

Ancak açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği bu önemli tesis 2016 yılında alınan bir kararla yıkıldı.

Tesisin yıkım kararı CHP’li İBB Meclis üyeleri tarafından belediye meclis toplantısında gündeme getirilip sorulduğunda “Tesis atıldı başka yerde başka spor kompleksi yapılacak” cevabı verildi.

Bu tesis için harcanan milyonlar da böylece çöpe gitmiş oldu.

KAYSERİ’YE “MİLYONLUK ÇADIR” KURULDU,4 AY SONRA YIKILDI

Kayseri kamuoyunun,yerel medyasının ve pek çok siyasetçinin tepkilerine rağmen eski AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından şehir merkezine “Kayseri’yi gelen turistlere tanıtmak” amaçlı bir “Tanıtım Çadırı” kuruldu.

Zeynel Abidin Kütüphanesi bitişiğine kurulan bu çadır için o dönem milyonlarca lira harcanırken bu harcamalar eleştirilere ve sorulara konu olmasına rağmen “Tanıtım Çadırı” 24 Aralık 2018’de faaliyete geçti.

Ancak Kayseri’de 2019 seçimlerinden sonra belediye başkanı değişti. Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Memduh Büyükkılıç’ın ilk icraatlarından birisi milyonlarca lira harcanan bu çadırı yıkmak oldu.

Niye yapıldığı dahi anlaşılamayan ve yapımına milyonlarca lira aktarılan bu çadır 24 Aralık 2018’de faaliyete girdikten sadece 4 ay sonra 2019 yerel seçimlerinin hemen ardından Nisan 2019’da yıkıldı.

Kayseri’de “Çadır tartışması” belki böylece sona erdi ama olan yine milletin cebinden çıkan milyonlara oldu.

 

Celal Eren Çelik

Bir cevap yazın

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.