Hangi besinler karaciğer ve böbrekler için faydalıdır?

MUŞMULA NEDİR?

Muşmula bulunduğu iklim koşullarına göre şekil ve tat olarak değişkenlik göstermektedir. Kimi bölgede kırmızı, kimi bölgede ise kahverengi olarak karşımıza çıkar. İçerisinde bol miktarda çekirdek bulunduran muşmula, tüketildiğinde ağızda buruk bir tat bırakır. Ancak olgunlaşmaya başladığında daha tatlıdır ve tüketimi daha kolaydır.

Muşmula meyvesinin ağacı 2-3 metre yüksekliğe sahiptir. Genellikle karasal iklimlerde yetişmektedir. Muşmula meyvesi kırsal ve sert hava koşullarının bulunduğu iklimleri sever. Muşmuladan birçok farklı türde faydalanılabilmektedir. Muşmula sirkesi, muşmula pekmezi genellikle ev hanımları tarafından en çok tercih edilen tariflerdendir.

MUŞMULANIN FAYDALARI

Muşmula bağışıklığı arttıran, virüslere karşı savaşan ve solunum sistemini koruyan mükemmel bir kış meyvesidir. Muşmula meyvesi için aynı zamanda doğal afrodizyak olarak bahsedilmektedir.

Muşmula yaprağı kaynatılarak içildiğinde böbrek taşlarının oluşmasını engelleyebilir. Böbrek sorunları yaşayan kişilerde farklı sonuçlar verebildiğinden böbrek hastalarının bu durumu doktorlarına danışmalarını öneririz. Bazı sağlık uzmanları muşmulanın maydonoz kökleriyle iyice öğütülerek tüketilmesinin böbrek taşlarını düşürebileceğini savunmaktadır.

Muşmulanın içerisinde yer alan bitkisel lifler, kandaki iyi ve kötü kolesterol seviyelerini düzenler. Ayrıca böbrekleri ve karaciğeri etkili bir şekilde temizler.

Muşmula içerisinde bulunan bol miktarda C vitamini sayesinde diş ve diş eti hastalıklarından korumaktadır. Diş eti hastalıklarını önler.

Muşmula içerisinde bol miktarda lif barındırmaktadır. Kabızlıktan muzdarip olursanız bol miktarda muşmula tüketebilirsiniz. İçerisinde bulunan lifler kısa süre içerisinde kabızlığın giderilmesini sağlayacaktır. Kabızlığı önler.

Muşmulanın içerisinde yer alan bitkisel lifler, kandaki iyi ve kötü kolesterol seviyelerini düzenler. Ayrıca böbrekleri ve karaciğeri etkili bir şekilde temizler.

Muşmula baş dönmesini ve bayılmayı ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Görme yetisini iyileştirmeye yardımcı olur.

İçerdiği yüksek antioksidan miktarından dolayı muşmula kanser, katarakt, diyabet gibi hastalıklardan korumaya yardımcı olur. Ayrıca her gün 7 adet tüketilen muşmula meyvesi beyin hücrelerini hafıza kaybından ve diğer nörolojik hastalıklardan korur.

Muşmula şurubu öksürüğü tedavi eder. Muşmula çayı bir balgam söktürücü olarak kullanılır. Ayrıca muşmula yaprağı anjin semptomlarını önemli ölçüde azaltır.

Muşmula yapraklarından yapılan çay kanseri provoke eden bir toksin atılımını teşvik eder. Muşmula çayı akciğer kanseri, ağız kanseri ve kolon kanserinin önlenmesi için kullanılabilir.

Bir cevap yazın

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.