Doğalgaz Şirketleri de Masrafları Vatandaşa Ödetiyormuş

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan bir karar ile elektrik şirketlerinin konaklama, temsil, oda aidatı, danışmanlık ve avukatlık giderleri gibi pek çok masrafının elektrik faturalarına yansıtılarak vatandaştan tahsil edileceğinin ortaya çıkması kamuoyunda büyük tepkiye yol açmıştı. Doğalgaz şirketlerinin de çeşitli masraf kalemlerini faturaya yansıtarak bu giderleri vatandaşa ödettiği ortaya çıktı. MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez‘den Düzce’ye indirimli doğalgaz verilmesi yönünde bir talepte bulundu.

Bakan Dönmez’in verdiği yanıtla birlikte doğalgaz şirketlerinin de tıpkı elektrik şirketleri gibi çeşitli giderlerini faturaya yansıtarak vatandaşa ödettiği ortaya çıktı.

Habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın “İndirimli doğalgaz” sorusuna verdiği yanıtta Düzce’nin tüm ilçeleri doğalgaz kullanan nadir illerden biri olduğunu ancak doğalgaz fiyatları konusunda özel bir indirim yapamayacaklarını belirten Dönmez, personel, kira, bakım ve onarım gibi şirketten şirkete değişen işletme giderlerinin her ilde farklı satış fiyatı oluşmasına ve vatandaşın doğalgaz faturalarına yansıtılmasına neden olduğunu vurguladı.

Bir cevap yazın

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.