Sadece Su İçilerek Kötü Hücrelerden Kurtulmayı Öngören Nobel Ödüllü Araştırma: Otofaji Diyeti

Hücrenin kendi kendini yiyerek gereksiz parçalardan kultulması ve adı otofaji olan savunma mekanizmasını yenilemesi araştormasıyla tıp alanında nobel ödülü alan Yoshinori Ohsumi’nin merak uyandıran çalışması.

Otofaji ile ilgili araştırmanın nobel ödülü almasından sonra yaygınlaşacağını düşündüğüm diyet.

İsmini ben uydurdum. muhtemelen daha ticari bir isim bulacaklardır. rejenerasyon diyeti gibi mesela.

72 saat düşük sodyumlu su haricinde hiçbir şey yiyip içmiyorsunuz. 3 gün ölüm orucu resmen. bu süreç içinde vücut kendi kendini sindiriyor. ama sindirmeye eskimiş, işe yaramaz, kanserli hücre ve dokulardan başlıyor.

Ayrıca şeker ve obezite gibi hastalıklar da sona eriyor. bağışıklık sistemi resetleniyor ve kök hücreler aktif hale geçiyor.

Olayın özünde vücudu strese sokmak var. uzun süren sporlarda da aynı şey yaşandığı için vücut eski hücreleri sindiriyor ve yenileniyor. spordan sonra insanların kendisini rahatlamış hissetmesi bu yüzden.

Ek olarak uzun süre aç kalındığında insanın sezgisel ve 6. hisse dayalı özellikleri gelişiyor. beyin kendini farklı bir moda sokarak öğrenmeyi kolaylaşır hale getiriyor.

Yakın zamanda konu ile ilgili daha detaylı bilgiler ortaya çıkacaktır. bu yazdıklarım yabancı sitelerden okuduğum makalelerin kısa bir derlemesidir. türkçe kaynak malesef yok denecek kadar az.

Konuyla ilgili bir de şöyle bir bilgi var;

Hastalandığımızda Neden Birdenbire İştahımız Kesiliyor?

Hasta olduğumuzda ilk iştahımızdan oluruz. Etrafımızdakiler de sürekli yemek yiyerek daha kolay iyileşebileceğimizi söylerler. Son araştırmalar ise aç kalmanın bağışıklık üzerine olumlu etkileri olduğunu söylüyor.

Neden hastalanınca iştahımız kesilir hiç düşündünüz mü? acaba vücudumuz, sindirim sistemini kapatarak hastalıkla tüm gücüyle ilgilenebilmek için bize işaret mi veriyor?

Uzun süreli açlık diyetlerinde hiçbir şey yenmez ancak bolca su içilir. su seçerken sodyum oranı düşük suları seçmeniz gerekmektedir. yapılan araştırmalar, 3 gün aç kalmanın, vücudun savunma mekanizmasını yenilediğini ortaya koyuyor. bu araştırmalar, özellikle savunma mekanizması ağır hasar görmüş kanser hastaları ve yaşlılıkla mücadelede çığır açacak nitelikte. açlık ve vücudumuzdaki sonuçlarıyla ilgili bir araştırma geçtiğimiz günlerde nobel tıp ödülü kazandı.

Ödülü on gün önce açlık ya da hücrenin kendi kendini yemesi ve gereksiz parçaları atarak, otofajiadı verilen savunma mekanizmasını yenilemesi sisteminin nasıl çalıştığını ortaya çıkaran japon bilim insanı yoshinori ohsumi aldı.

Uzun süreli açlığın savunma mekanizmasını yenilediğine yönelik geniş bir bilimsel araştırma yazısı da ingiliz the telegraph gazetesinde yayınlandı. yazıda en büyük uyarı, açlık diyetinin doktor kontrolünde yapılması yönünde.

işte bu araştırma yazısına göre, 3 günlük oruçtan sonra vücudun bağışıklık mekanizması yeni akyuvar oluşumunu tetikleyerek vücudun bağışıklık sistemini tamamiyle yeniliyor.

çığır açan bir araştırmaya göre 3 günlük oruç yaşlılarda bile vücudun bağışıklık mekanizmasını komple yenileyerek vücudun dinçleşmesini sağlıyor.

açlık vücuttaki kök hücrelerindeki bir düğmeyi aktif hale getirerek vücudun bağışıklık sisteminin kendini yenilemesini gerçekleştiriyor.

ve işin güzel tarafı vücut bu bağışıklık sistemini yenilemek için gereksiz ve hasarlı parçaları yokederek bunlardan elde ettiği malzemeyle yeni sistemi oluşturuyor.

Kemoterapi yada yaşlanma nedeniyle aşırı şekilde hasar görmüş bir sistemle başlasanız bile oruç döngüleri kelimenin tam anlamıyla yeni bir bağışıklık sistemi oluşturulmasına neden oluyor.

Uzun süreli açlık, glikoz ve yağ depolarını kullanmak için vücudu zorlar ama aynı zamanda beyaz kan hücrelerinin de önemli bir bölümünü yokeder. beyaz kan hücrelerindeki bu azalma kök hücre bazlı rejenerasyonu tetikler ve bu da yeni bağışıklık sistemi hücrelerinin değişimini gerçekleştirir.

Ayrıca uzun süreli açlık sırasında yaşlanma ve kanser riskini ve tümör büyümesini artıran bir hormon olan enzim pka da azalmış bulundu.

 

Kanserin ilacı, Karahindiba: İşte Tarifi

Bir cevap yazın

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.