Kısa Sürede Göbek Yağlarından Kurtaran Baharat

Bu baharatlar göbek yağlarını eritiyor…

Zencefil

Bu aromatik baharat, mide rahatsızlıklarında yatıştırıcı özellik taşıyor ama aynı zamanda kilo da verdiriyor.

Antioksidan yönünden zengin olan bu baharat, acı biberde bulunan kapsaikin adlı bileşik ile yüklü.

Çalışmalar, kapsaikin maddesinin metabolizmayı hızlandırdığını ve sonuç olarak da kalori yaktığını gösteriyor.

Metabolism dergisinde yayımlanan bir araştırma sonucuna göre, zencefil gıda termik etkisini artırır ve tokluk duygusunu destekler.

Biberiye

British Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan bir makaleye göre, biberiyede bulunan karnosik asit, açlık kan şekeri seviyesini düşürerek kilo alımına sınır koyar.

Açlık kan şekeri, sekiz ila 12 saat yiyeceksiz kalındığında (genellikle gece) ölçülen şeker değeridir.

Bir başka çalışmaya göre, polifenol ve flanonoid bileşenlerini içeren biberiye Tip 2 diyabetle ilgili enzimlerin engellenmesine yardım eder. Biberiye çayı zayıflamak isteyenlere oldukça fayda sağlar.

Zerdeçal

Kurkuminden gelen pigment, doğrudan vücudun iltihabına karşı hareket eden bir fitokimyasaldir.

Metabolizmayı uyarıcı bir hormon olan leptini kabul edebilirliğini geliştirir.

Pul biber

Baharata acı tadını veren kapsaikin maddesi, metabolizmayı hızlandırmayı sağlar.

Hollanda’da yapılan bir çalışmada küçük dozlarda her yemeğe pul biber katmak (2.56 mg kadar kapsaikin),

Negatif enerji dengesi artmış yağ oksidasyonunu artırarak vücudu daha fazla yağ yakmaya teşvik eder.

Kırmızı biber

Acı yemek, kalori yakmasının yanı sıra iştahınızı da frenlemeye yardım eder.

Perdue Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, normalde kırmızıbiber sevmeyen katılımcıların beslemesine altı hafta boyunca kırmızıbiber dahil edildiğinde, açlık seviyelerinde bir düşüş yaşadıkları gözlemlendi.

Tıpkı zerdeçal gibi bu baharat da bağışıklık sistemini güçlendirmeye, soğuk algınlığı ve bakterilerle mücadeleye yardım ediyor.

Hardal tohumu

Hardal bitkisinden elde edilen bu keskin baharat, tam bir metabolizma güçlendirici özelliktedir.

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, hardal bitkisinde bulunan homobrasinolit bileşeni, kas hücrelerini uyararak vücudun dayanıklılığını ve kas kütlesini artırır.

Uykuyu düzene koyan melatonin hormonu, hardalda da bulunur.

Bu hormon, “bej yağlar” denilen, kalori yakan ve kilo kontrolünü sağlayan yağ hücreleri grubunu uyarır.

Yoğurt zencefil zerdeçal tarçın, basen ve göbek bölgesinden şikayetçi olanlar yoğurt, zencefil, zerdeçal ve tarçın ile kür hazırlayarak fazlalıklarından kolaylıkla kurtulabilir. Kür için hazırlanacak her bir ürün zayıflamanın yanı sıra sağlık açısından daha birçok fayda sağlamaktadır. Zayıflamak için hazırlanacak olan kür titizlikle uygulanırsa bir hafta gibi kısa bir zaman içinde yağların eridiği gözle görülür şekilde fark edilecektir.

Mucize kür olarak adlandırılan kür için tüm malzemelerden eşit ölçülerde temine dilmelidir. Örneğin her bir malzeme için 15 gram yeterli olur. 15 gram zencefil, 15 gram zerdeçal ve 15 gram tarçın uygun bir cam kavanoza alınarak iyice karıştırılmalıdır. Kavanozun kapağı kapatılır ve gece yatmadan 3 saat önce 1 su bardağı ev yapımı yoğurdun içine hazırlanan karışımdan 1 kahve kaşığı kadar eklenip homojen bir şekilde karıştırılır. Baharatlı yoğurt tüketildikten sonra yatana kadar 5 bardak kadar su içilir.

Karışım tüketilmeye başlanacağı gün en az 45 dakikalık tempolu yürüyüş yapılmalıdır. Ayrıca göbek ve basen eriten egzersizler ihmal edilmemelidir. Bu sayede vücut yağ yakımı için uyarılacaktır.

Karışım ilk tüketilmeye başlandığı gün sabah kalkıldığında göbeğin eridiği fark edilecektir. Yoğurt, zencefil, zerdeçal ve tarçın karışımı pek hoş bir tada sahip olmasa da sabah kalkıldığında sonuç fark edilecektir. Kür haftada ikiden fazla tüketilmemelidir. Çünkü fazla tüketimlerde vücut belli bir süre sonra küre alışarak yağ yakımını durdurabilir.

Zencefil oldukça etkili bir bitki olduğu için fazla tüketimlerde yarardan çok zarar verebilir. Bu nedenle bir an önce yağ yakımı sağlamak için her gün karışımdan yenmemelidir. Bu şekilde karışım bir işe yaramadığı gibi yan etkilere de sebep olabilir. Eğer göbek bölgesi ve basenler vücuda göre daha kalınsa bu bölgeler normale dönene kadar kür haftada 1 defa uygulanabilir.

Kür tüketildiğinde vücuttaki fazla yağın vücuttan dışarı atımını kolaylaştırmak ve idrara çıkmak için su tüketimi arttırılmalıdır. Ayrıca kür yapıldığı sürece yeme ve içmeye dikkat edilmelidir. Şekerli, yağlı ve tuzlu gıdalardan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.

Bir cevap yazın

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.