Kanserin En Büyük Nedeni B17 Vitamini Eksikliğidir

Suda çözünen B vitaminin bir varyasyonu olan B17 vitamini, piyasada genel olarak ‘‘Laetrile’‘ olarak adlandırılmaktadır. Bu vitaminin adlandırılmasındaki 17 sayısı B vitaminlerinin içerisindeki grubunun adı, onun önündeki B harfi ise az önce de değindiğimiz gibi suda çözünür bir halde olduğunu göstermektedir. B17 vitaminin bu kadar revaçta olmasının en büyük sebebi kanserle ilişkisinin çok yüksek olmasıdır. Uzmanların görüşüne göre vücutta B17 vitamini eksikliği ne kadar yüksek miktarda olursa kanser riski de o kadar yüksek seviyelere çıkmaktadır.

Tam olarak resmi bir açıklama yapılmasa dahi yapılan araştırmalar neticesinde kanser hastalığı süresince B17 takviyesi alan hastaların vücutlarındaki kanser içeren hücrelerin giderek daha az seviyelere indiği gözlemlenmiştir. ABD’de ve Rusya’da geçmiş tarihlerde kanser tedavisi süresince hastalara bol miktarda B17 takviyesi tedavisi uygulanmıştır. Günümüzde dahi hala bir çok tıp insanı hastalarının tedavileri için B17 tedavisine başvurabilmektedir.

B17 vitamini bulunan başlıca besinler

B17, içerik olarak pek çok meyve sebzede bulunmaktadır. Ancak son zamanlarda B17 vitamini tüketmek adına en çok başvurulan besin buğday çimi ve buğday şırasıdır. Bu besinler çok yüksek miktarda B17 içerdiği için Pakistan’dan özel olarak getirtilmektedir. Aynı şekilde Pakistan’da kanserden hiç ölüm yaşanmasının sebebi bu iki ürünün sık sık tüketilmesiyle bağdaştırılmaktadır. Buğday çiminin içeriğinde, bir portakalla karşılaştırılırsa 70 kata kadar daha fazla C vitamini bulunmaktadır. Bu orandaki C vitamini kanda bulunan zararlı toksinleri vücudumuzdan arındırmamıza yardımcı olmaktadır. Aynı şekilde çok miktarda laetril içermesinden dolayı da kanseri önleyici bir çare görevi görmektedir.

Türkiye’ye baktığımızda ise en sık olarak kayısının kendisinde ve çekirdeğinde, elma çekirdeğinde ve bunun dışında da acı bademde bol miktarda laetrile (B17 vitamini) bulunmaktadır. Özellikle Türkiye’deki kayısı üreticileri dünyadan gelen istek doğrultusunda kayısı üretimini daha da sıklaştırmış ve mümkün olduğunca talepleri karşılamaya yönelmiştir. Bunun dışında elmayı da çekirdekleriyle beraber tüketmek, vücudumuza almamız gereken B17 vitaminini karşılayabilecek içeriği sağlayabilecek potansiyelde bir beslenme şekli olacaktır. Ülkemizde bol miktarda acı badem tüketen ya da kayısı çekirdeğini tüketen illere baktığımızda, diğer bölgelere nazaran daha az kanser hastalığı teşhisinin ortaya çıktığı belirlenmiştir. Bu da bu gıdaların kanser önleme aşamasında ne kadar etkili olduğunu bizlere göstermektedir.

B17 vitamini içeren sebze ve meyveler

Fasulye

Lahana

Mercimek

Karnabahar

Kereviz

Vişne

Dut

Karpuz

Şeftali

Yabani ahududu

Kiraz
Üzüm

Vişne

Elma

Yabani böğürtlen

Ayva

Tam buğday ekmeği

Fındık

B17 vitamini zararları

B17 vitaminin az önce saydığımız bir çok yararının yanında, tıp dünyasını ikiye ayıran bir sorun da bu evrede ortaya çıkmaktadır. Bazı uzmanlara göre de B17 vitamini içeren gıdaların alınması, vücutta siyanür etkisi yaratarak ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Örneğin; kayısı çekirdeği ve şeftali çekirdeği gibi ürünlerde bol miktarda bulunan içeriğin kontrolsüz alımı sonrasına ölüme kadar gidebilen sonuçlar elde edildiği gözlemlenmiştir. Ve bazı kesimler tarafından da laetrilin faydalı bir enzim değil aksine son derece zararlı bir enzim olduğu iddiası ortaya atılmıştır. Laetrilin tamamen ilaç pazarı içerisinde, ilaç satışı için ortaya çıkartılmış bir içerik olduğu ve kansere ya da benzer hiç bir hastalığa çare olmadığı ve olamayacağı da sık sık konuşulan söylentiler arasındadır.

Bir cevap yazın

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.