Stratejist Abdullah Çiftçi: Dünyanın doğusunda neler oluyor?

Stratejist Abdullah Çiftçi dünyanın doğusunda neler oluyor sorusunu Twitter adresinden analiz etti. İşte o analizler;

– Batı yakasında yeni bir şey yok, gelişmeler Doğu yakasında..

2- 20.yy’da Batı merkezli dünyayı dizayn eden Pagan Aklı, 21.y’da Doğu Merkezli dünyada insan yapımı bir “Nuh Tufanı” peşinde…

ABD içindeki Pagan/Hristiya+Siynoist “akılların” Finans+Terknoloji lobisi ile Silah/din lobisinin üzerinden kavgası her ülkede kendini gösteriyor.

3- Gelişmekte olan, Afro-Avrasya ülkelerinin, “zihinleri 20.yy Batısı formatlı aydınları” özgün analiz yapamadığı için değişim/dönüşümü anlayamıyor. Bu nednele Türk Milletine korku pompalayıp duruyorlar. ABD çaktı, çakacak, battık batıyoruz vs. diye. Ne kadar doğru?

4- ABD içinde kurumların kavga edeceğini, yaygın ifşaların geleceğini, “Çin merkezli Bir Kuşak Bir Yol” projesinin arkasındaki “aklı ve yatırımcıları”, Blockchain’in ne anlama geldiğini Türkiye’de ilk kere burada birlikte analiz ettik. Ama hala konuları anlayan az görüyorsunuz.

5- Türkiye’de maalesef gelecek analizi yapabilen analizci yok gibi birşey. “Gaibi Allah Bilir” deyip geçiyoruz ama “Allah’tan Geleni Allah Bilir. Kul’un vesile olduğunu kul görebilir.

Plan ve projeleri, planlayıcı/kurgulayıcı aklın tarihi kökeni bilinir ise gelecek öngörülebilir.

6- Yeryüzünde tüm insanlığın ,akışını değiştirmek için plan yapanların şansı, ulus devletler içerisindeki kutuplaşma, küçük siyasi hesaplar, para, makam ve mevkiye fit olan yöneticilerin çokluğudur.

Üst Akıl yok, Aklını kullanamayanlar çok.

7- Yeni Dünya Düzeni, Dijital Dünya Düzeni’dir. Bunu anlamadan 21.yy için yapılan siyasal, ekonomik, teknolojik, yorumlar eksik kalır. Dijital Dünya Düzeni’ni kurgulayan “akıl” neyin peşinde, bunu bilmeden gelişiyoruz vs diye konuşanlar ne konuştuğunu bilmeyenlerdir.

8- ABD/Çin, Batı/Doğu kavgasında Türkiye’nin yeri nerede olacak? II.Dünya savaşından sonra batı ile kurulan askeri ittifak NATO’da durumumuz ne olacak. ABD ile kapışırsak savunma sanayimiz ne olacak vs tartışmalarında korku pompalamak anlamsız. Türkiye ne yaptığının farkında.

9-İkinci Dünya savaşından sonra kurulan;
Akseri ittifak NATO
Milletler ittifakı BM
Dünya Ticaret Örgütü
Global STK’lar
ABD/Avrupa ilişkisi sorgulanırken;
Türk Milletini “Batı ne der” ile korkutanlar ya Batı Beslemesi ya da özgün aklını kullanamıyordur.

10-20.yy’da ABD merkezli gördüğümüz bilimsel teknolojik yenilikleri 21.yy’da Çin merkezli göreceğiz.
Çünkü 20.yy’da ABD merkezli know-how geliştiren akıl ile 21.yy’da Çin merkezli know-how sahibi akıl aynı akıl. Değişen akıl ve taraflar değil coüğrafya.

11- 20.yy’da ABD üzerinden dizayn edilen dünya askeri düzeni, 21.yy’da Çin ve koalisyon ortakları üzerinden dizayn ediliyor/edilecek. S-400 olayına böyle bakmak gerek. Türkiye sonrası Afro-Avrasya’da birçok ülke S-400 alacak. ABD bunu engelleyemez.

12- 20.yy/ 1944 yılında “Bretton Wood” anlaşması ile Altına endeksli ABD Doları yerine, 21.yy’da “aynı akıl” tarafından “altına/birçok ülkenin para birimine, değerli tahvillerine vs endeksli bir kripto” para getirilecek.

13- 1913 yılında Başkan Woodrow Wilson imzası ile ABD’nin ulusal merkez bankası FED’i kurduranlar Kripro paralarında mucitleri. Bitcoin öncü para idi, Facebook’un Librası ise “oyun kurucu” kripto para. Trump ekibi bunu gördü ve Facebook’a hop dur bunu yapamazsın notasını verdi.

14-ABD Yatırım Bankası JP Morgan’ın geçen hafta “ABD Doları ile ilgili müşterilerini uyarması” aslında ABD Doları için dünyaya bu iş bitti ilanı idi. Yeni dijital düzende nakit olmayacak. Kripto paraya geçişte ABD Doları terör silahı olarak kullanılması gerekti ve ABD bunu yaptı.

15- 1913 yılında FED’i kurduranlar, bu işin aslında ortalama 100 yıl gideceğini de biliyorlardı. Bu nedenle 1970’lerin sonundan itibaren hazırlıkları yapmışlar ve 2009 yılında Kripro para ilanı ve arkasından Blockchain tabanlı dijital ekonomi düzenini ilan ettiler.

16- Şu anki durumda, borçlu ulus devletler ABD Dolarının dayatması altında kıvranıyor. Ve ulus devletler yeni bir para ve yeni bir finansal düzen için “anlaşmaya hazır” hale geldi/getirildi. Türkiye, Rusya, Çin, Almanya vs gibi birçok ülke bu geçiş sürecinde altın/gümüş stokluyor

17- Türkiye Doğu Akdeniz’de yalnız kaldı ve diye milleti korkutanlar, Doğu Akdeniz’deki enerji şirketlerinin kime ait olduğunu bilmiyorlar sanırım. Doğu Akdeniz’de İsrail, GKRY, Lübnan ile anlaşan şirketler Türkiye ile de anlaşacak. Öncelik Rus ve Çin şirketlerinde olacak.

18- Türkiye Batı/Duğu dengesinde “kilit” konumda bir ülke. Bugün F35 vermeyiz diye bizi tehdit eden ABD, gelecekte F35 vermek için yalvaracak ve baskı yapacak.

19- Batıda bugün Türkiye’nin NATO’dan atılma vakti geldi diyenlerin yerli borazancılarının görmediği Türkiye NATO’dan çıkar ise ABD NATO’yu bir arada tutamaz. ABD’nin “oyun kuran aklı”nın son isteyeceği husus Türkiye’nin NATO’dan ayrılması olur…

20- ABD Dolarının rezerv para statüsü kalktığında başına ne geleceğini biliyor. Eyaletler arası bölüşüm kavgası çıkar ve yeryüzüne dağılmış askerlerini ve silahlarını geri toplamakta bile zorluk çeker/çekecek. (Zamanı var)

21- S-400 sonrası Trump’un yaptırım uygulamada gönülsüz olacağını ve erteleyeceğini S-400 öncesi @tgrthabertv de söylediğimde gülenlerin Trump’un açıklaması ile şaşkınlığına da biz gülelim. ABD’yi tanımadan borazanlığını yapıyorlar maalesef

22- ABD hüküğmetinin etkin gücü olan Siyonist+Evanjelik+Katolik tayfa istediği Ortadoğu Dizaynını Türkiye’nin hamleleri ile gerçekleştiremedi, gerçekleştiremeyecek te. Körfezin Araplarının ipini de bırakmaz zorunda kalacaklar.

23- Trump S.Arabistan’da küreye el koyarak Körfezin Araplarına Katar’a hücum dedi ve Türkiye Katar’a askewr gönderdi. Türkiye asker gönderip meydan okumasa Katar’ı işgal edeceklerdi. Türkiye Katar oyununu bozdu ve ABD Katar ile anlaşmak zorunda kaldı.

24- ABD Libya’da CIA ajanı General Hafter ile Libya’yı ele geçirmek için operasyon yaptı ama Hafter Trablus’a varamadan kimliği belirsiz uçaklarca bombalandı. Türkiye’yi suçladı. Türkiye Libya’da ikinci bir Darbeci Sisi olmasına ziin vermedi. ABD planını bozdu

25- ABD Çin’in enerji kaynağı için ciddi yatırım yaptığı Venezuela’ya askeri operasyon yapamadı. Rıusya S-400 göndermiş. Maduro Türkiye’ye de teşekkür etti. ABD Venezuela’da da istediğini alamadı. Türkiye yine devrede.

26- ABD Sudan’da darbe yapmayı denedi. Türkiye devrede süreç devam ediyor ve ABD istediğini alamadı. Alamayacakta. ABD Körfezin Arapları ile Afro-Avrasya’da Türkiye’ye karşı birşey yapamayacağını anlayacak.

27- ABD Suriye sınırında güvenli bölgeye yerleştireceği Avrupalı müttefik bulamıyor. Şimdi Körfezin Araplarını düşünüyor ama bunu da beceremeyecek. Körfez’in Arapları Türkiye’nin karşısına çıkamaz.

28- Türkiye’nin ekonomik durumu ortada. Türkiye gibi tüm ulus devletler borçlu. Alacaklılar kim?
ABD’nin yaklaşık 22 trilyon dolar borcu var ve çevirmekte zorlanıyor artık. Trump FED’e baskı yapıyor para basması için ve Dolarda deveülasyon için. Dünyada işler iyi değil.

29- ABD Kongresinin yaptırım tehdidi ve Türkiye’deki küresel tefeci tellaklarının bağırmaları ile vatandaş korkutulup ABD Dolarına yönlendirildi. Şimdi de ABD Kongresinde CAATSA yaptırımı ile yeni tehdit var. Ama geçen yılki etkiyi gösteremeyecekler.

30- Türkiye, S-400 aldığı gibi Fırat’ın Doğusu’na da operasyon yapacak.ABD Suriye’de de istediğini alamayacak ve Türkiye ile “Yeni beyaz bir sayfa açalım, anlaşalım” teklifi ile yeniden gelecek. Şartlar değişirse rol dağılımı ve paylaşımlar da değişir.

Bir cevap yazın

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.